6 mișcări magice ca să îți reintri în formă după sarcină

Nu te grăbi să pierzi kilogramele acumulate pe parcursul sarcinii. Probabil că alăptatul și fuga de colo colo după cel mic vor compensa mișcarea de care ai nevoie. Experții chiar recomandă să aștepți cam șase săptămâni înainte să te gândești să reiei antrenamentele. La momentul potrivit, aceste mișcări simple dar eficiente te vor ajuta să revii în formă cât ai bate din palme. Este foarte simplu să faci exercițiile împreună cu bebelușul tău!

1. Genuflexiuni cu bebelușul

Îți petreci cea mai mare parte a zilei ținând bebelușul în brațe, așa că ai putea folosi eficient greutatea suplimentară. Stai în picioare, depărtează picioarele la nivelul umerilor și ține-l bine pe cel mic în brațe. Flexează lent genunchii, împinge posteriorul în spate, ca și când ai sta pe un scaun invizibil. Ridică-te îndreptând lent picioarele; execută 10 repetări. Execută acest exercițiu de fiecare dată când stai în picioare și ții bebelușul în brațe; vei observa curând o diferență notabilă în aspectul posteriorului tău.

2. Plimbări cu greutate

Mersul pe jos este o modalitate minunată de a-ți crește frecvența cardiacă, de a arde grăsimi și de a-ți tonifica partea inferioară a corpului. Încearcă să mergi în ritm alert – adică în ritm mai alert, care te lasă ușor fără aer – pentru a vedea rezultatele, mergi zilnic 30 de minute. Este ocazia perfectă să iei și căruciorul pentru ca bebelușul să ia și el aer curat.

3. Exerciții cu căruciorul

Unele săli de sport au cursuri de fitness cu cărucior pentru proaspetele mămici; dacă nu, poți crea propriul tău grup. Nu ai nevoie decât de un cărucior ușor cu trei roți și o pereche de pantofi sport și ești pregătită. Începe cu o deplasare în ritm rapid a căruciorului înainte de a trece la alergat. Asigură-te că bebelușul este așezat bine și în siguranță – și evită gropile!

4. Aerobic acvatic cu bebelușul

O vizită împreună cu cel mic la cea mai apropiată piscină este o modalitate fantastică de a vă întări legătura și de a fi activă în același timp. Nu îți bate capul cu lungimile de bazin. Dacă îl ții pe cel mic în brațe și vă deplasați ușor în apă este suficient. În plus, după bălăceală bebelușul va fi liniștit și somnoros.

5. Exerciții pentru tonifierea abdomenului

Poziționarea bebelușului pe burtica ta nu este benefică doar pentru el. Cu următoarea ocazie când cel mic stă pe covorașul de joacă, întinde-te pe burtă apoi ridică-te sprijinindu-te pe antebrațe și degetele de la picioare, până când reușești să îți ridici trunchiul câțiva centimetri față de sol. Încearcă să rămâi în poziția tip plank (flotare) În doar câteva săptămâni, abdomenul tău se va tonifica.

6. Exerciții pentru musculatura planșeului pelvin

Poți face acest exercițiu oriunde te-ai afla – fie că te uiți la televizor sau stai la coadă la bancă. Pur și simplu contractă-ți mușchii vaginali ca și când ai încerca să nu mai urinezi, apoi relaxează-te și execută 10 repetări. Pentru o bună tonifiere a zonei pelviene, repetă exercițiul de câteva ori pe zi.