8 ponturi pentru ședința foto de gravidă

Sarcina este un moment magic. Deși poate vei simți uneori că mai este o veșnicie până la nașterea bebelușului, perioada sarcinii va trece fără să îți dai seama când vei începe să te ocupi de diferitele pregătiri, programări la medic, să dai vestea și să faci cumpărături...Îți vei dori probabil să păstrezi intactă amintirea acestei perioade și nu ne referim aici doar la păstrarea ecografiilor.

Ai ghicit, este vorba de mult așteptatele fotografii din timpul sarcinii. Fotografiile cu tine gravidă, cu burtica și cu diferitele etape prin care treci îți vor oferi posibilitatea de a păstra mereu vie această experiență minunată. Îți vei putea aminti cum arătai și, mai târziu, vei putea împărtăși cu cel mic această poveste specială.

Poți apela la un fotograf profesionist care să te fotografieze, dar poți face pozele și acasă, cu un pic de creativitate și cu echipamentul potrivit.

Aruncă o privire în galeria noastră și la cele opt ponturi pentru o ședință foto de gravidă perfectă... 

1. Alege ținuta perfectă

Nu uita, este important să îți etalezi burtica, așa că încearcă să porți haine care o scot în evidență – sau, dacă ai chef, pozează cu burtica goală! Este însă la fel de important să te simți confortabil, așa că alege haine în care poți sta câteva ore, cât faci pozele. Dacă nu faci ședința foto acasă, ia cu tine suficiente opțiuni vestimentare pentru a te schimba până când obții rezultate care te mulțumesc.

2. Include familia

Tu ești în centru atenției, dar la fel și familia ta! Asigură-te că participă și tatăl bebelușului la ședința foto; profită de ocazie pentru a vă imortaliza relația. Desigur, este plăcut să participe și rudele mai în vârstă și chiar și animalul vostru de companie. Este important ca fotografiile să imortalizeze atmosfera de familie, fericirea și emoțiile pe care le simțiți cu toții în așteptarea venirii pe lume a bebelușului. 

3. Fii creativă

Poți apela la numeroase idei pentru fotografiile de gravidă. Printre acestea se numără arta pe burtică, utilizarea accesoriilor sau a recuzitei precum baloane, botoșei sau chiar cărucior de copii dacă ești în primele luni de sarcină și dorești să dai vestea cea mare... Încearcă să vii cu idei înainte și să planifici toată recuzita necesară pentru a avea totul la îndemână în ziua ședinței foto. 

4. Alege momentul potrivit

Vei dori poate să imortalizezi diferitele etape prin care trece burtica ta; dar dacă vei face poze o singură dată, asigură-te că sarcina este suficient de avansată pentru a ți se vedea burtica. Asta este cea mai grozavă parte! Ai grijă totuși ca sarcina să nu fie foarte avansată și să nu te vezi nevoită să fugi la spital în mijlocul ședinței foto; ideal ar fi la începutul trimestrului trei.

5. Consemnează evoluția

Cu siguranță, este plăcut să îți pozezi burtica, însă există numeroase alte opțiuni. Îți poți folosi creativitatea pentru a consemna întreaga călătorie din perioada sarcinii și pentru a reda evoluția acesteia. Pentru aceasta va trebui să dedici mai mult timp, însă ar putea fi o perspectivă amuzantă asupra evoluției sarcinii în timp. Ai putea face asta în fiecare lună sau în fiecare trimestru... Sau la intervale periodice care vor etala schimbările. Dacă actualizezi periodic evoluția, încearcă să păstrezi același fundal și chiar aceleași haine, pentru un efect mai intens.

6. Locația

Probabil vei dori să rămâi în confortul casei tale, pentru a te simți în largul tău și cât mai naturală posibil în timpul ședinței foto. În acest caz, încearcă să eliberezi spațiul și să minimalizezi numărul de obiecte, deoarece tu și burtica ta trebuie să fiți în centrul atenției. Dacă ai energie, poți ieși în aer liber și poți profita de fundaluri naturale frumoase sau chiar de o locație mai urbană pentru pozele tale. 

7. Joacă-te cu lumina și umbrele

Fii creativă când pozezi, nu te mulțumi cu portrete standard, stând pe scaun cu o lumină puternică în fundal. Poți profita de lumina naturală de afară sau te poți juca cu umbrele pentru a crea imagini originale care îți scot sarcina în evidență.

8. Încearcă unghiuri diferite

Fii creativă când pozezi. Da, este important să pui accentul pe burtică, însă asta nu înseamnă că trebuie să alegi abordarea clasică cu poza dintr-o parte sau cu mâinile în jurul burticii. Ai putea poza cu fața, de sus, stând în marginea cadrului... fii creativă cu spațiul din jurul tău. Reinventează-te!

Dacă intenționezi să te descurci singură, asigură-te că ai echipamentul potrivit. De exemplu, ar fi recomandat să investești într-un aparat foto compact sau chiar un DSLR (având în vedere că se naște bebelușul), deoarece pozele făcute cu telefonul nu au cea mai bună calitate, mai ales dacă dorești să faci un album foto.

Ai putea investi și într-un trepied pentru a putea face poze cu toată familia dar și pentru o stabilitate mai bună. Și, în final, ar fi bine să citești câteva ponturi generale de fotografie pentru a obține fotografii cât mai bune.

Dacă apelezi la un fotograf, discută dinainte toate ideile pe care le ai și alege un profesionist al cărui stil te inspiră; astfel, împreună veți reuși să capturați cât mai bine posibil acest moment. Acum fugi și profită la maxim de experiență. Ședință foto plăcută!