Ajută-ți bebelușul să pășească cu dreptul în călătoria unei vieți sănătoase

Știai că stilul de viață* pe care îl adopți până în ultima lună de sarcină poate influența sănătatea bebelușului tău? Alimentația corectă poate juca un rol important!

Răspunde la 5 întrebări rapide pentru a afla la ce trebuie să fii atentă - printre altele - în alimentația ta. Succes !

ÎNCEPE

  SCOR /4

Acum știi totul despre importanța unei nutriții corecte în ultima lună de sarcină și cum Femibion® poate contribui la sănătatea bebelușului pe viitor.

AFLĂ MAI MULT

ÎNTREBAREA 1/4

Nu ai deloc nevoie de folat după primul trimestru. .

ADEVĂRAT FALS

CORECT!

Cerințele tale nutriționale de folat rămân ridicate pe toată durata sarcinii și cât alăptezi. Pe lângă rolul pe care îl are în închiderea tubului neural*, folatul contribuie și la formarea normală a sângelui, la diviziunea celulară și la dezvoltarea țesutului matern, inclusiv la dezvoltarea placentei. Folatul este prezent, de exemplu, în legumele cu frunze verde închis și în unele alimente fortificate precum pâinea și suplimentele de sarcină.

URMĂTOAREA

ÎNTREBAREA 2/4

Este permis consumul de pește în timpul sarcinii?

DA NU

CORECT!

Peștele gras conține acizi grași omega 3, precum DHA, care contribuie la dezvoltarea normală a ochilor și a creierului bebelușului.* Dacă este posibil, acesta ar trebui inclus în dietă. Unele tipuri de pește, precum somonul, păstrăvul sau sardinele, pot fi consumate de două ori pe săptămână; altele, precum rechinul, peștele spadă și marlinul, trebuie evitate din cauza conținutului ridicat de mercur. De asemenea, ar fi bine să eviți crustaceele crude.

URMĂTOAREA

ÎNTREBAREA 3/4

Este sigur să mănânci pentru doi – sau dublu – în timpul sarcinii.

ADEVĂRAT FALS

CORECT!

Să mănânci pentru doi – sau dublu – în timpul sarcinii este o concepție greșită întâlnită frecvent. Trebuie să te asiguri că ai în continuare o dietă sănătoasă variată și echilibrată, ca în mod normal. Ai nevoie doar de aproximativ 300 de calorii pe zi în plus; dacă iei prea mult în greutate în timpul sarcinii, există riscul să ai dureri de spate și hipertensiune.

URMĂTOAREA

ÎNTREBAREA 4/4

Ar trebuie să am o dietă săracă în grăsimi pe durata sarcinii pentru a evita luarea în greutate?

DA NU

CORECT!

Grăsimile sunt esențiale în nutriție, însă unele grăsimi sunt mai benefice pentru sănătatea ta decât altele. În timp ce cantitatea de grăsimi saturate ar trebui limitată, alte grăsimi, precum cele care conțin acizi grași omega-3, joasă un rol important în nutriție. DHA este un acid gras omega-3 polinesaturat cu rol funcțional și structural în creier și retină, iar aportul matern contribuie la dezvoltarea normală a acestora la făt și sugar. Pe lângă doza zilnică recomandată de 250 mg de acizi grași omega-3 pentru adulți DHA și EPA, se recomandă un aport zilnic suplimentar de 200 mg DHA pentru sarcină și alăptare.

URMĂTOAREA

FELICITĂRI!

BEBELUȘUL TĂU ESTE PREGĂTIT SĂ VINĂ PE LUME

LANSARE