Cât cheltuie în medie o femeie pe haine de gravide – și cum pot planifica aceste cheltuieli?

Conform unui brand de top care produce haine pentru gravide, femeile cheltuie în medie 130£ în Marea Britanie și 200 USD în SUA pentru haine de gravidă. Însă, printr-un clic pe diferite forumuri despre sarcină, vei vedea că aceste sume variază de la valori insignifiante, la sute de lire sau dolari și, deloc surprinzător, tind să fie mai mari la prima sarcină.

Dacă ai bani și vrei să te răsfeți, fă-ți de cap – poți alege dintr-o multitudine de haine de gravide semnate de designeri. Dacă preferi însă să investești banii în lucruri esențiale pentru bebeluș, te poți îmbrăca cu stil și limitându-te la un buget. Încearcă aceste idei...

Fii o gravidă stilată chiar și cu buget limitat

• Apelează la accesorii pentru a purta cât mai mult posibil hainele dinainte să rămâi însărcinată. Printre acestea, menționăm prelungitoarele de talie care să te ajute să încapi în pantaloni, fuste și jachete. Centurile de susținere sunt de asemenea utile deoarece acoperă discret zona mediană în creștere și îți ține hainele în timp ce îți susține spatele și burtica.

• Investește în câteva articole de sarcină esențiale, precum leggings sau jeggings, blugi de gravidă și bluze și cardigane lungi, lejere. Alege multe articole de culoare neagră, albă sau în nuanțe neutre care vor simplifica combinațiile de haine. 

• Alege materiale elastice care se mulează pe burtică și revin apoi la forma inițială după nașterea bebelușului.

• Optează pentru materiale confortabile, moi, care nu îți irită pielea – acest aspect devine tot mai important pe măsură ce burta de gravidă crește.

• Gândește în perspectivă. Optează pentru pantaloni și fuste cu bandă ajustabilă în talie, pentru a nu fi nevoită să tot cumperi haine pe măsură ce burtica ta crește. Este o idee bună să investești în câteva rochii confortabile în zona taliei.

• Poartă un sutien de gravidă pe măsura ta – susținerea adecvată este foarte importantă în sarcină, când se dezvoltă canalele galactofore.

• Întreabă-ți prietenele care sunt deja mămici dacă îți pot împrumuta haine, aruncă o privire la reducerile de haine pentru gravide aproape noi sau înscrie-te pe site-uri de vânzări „secrete” sau pe pagini de rețele sociale ale mărcilor tale preferate pentru a primi notificări de reduceri.

• Dacă ai nevoie de ceva de îmbrăcat pentru o ocazie specială spre finalul sarcinii, ia în calcul varianta să închiriezi în loc să cumperi ceva ce nu vei mai purta.