Cele mai bune sfaturi pentru a-ți face timp să arăți bine și să te bucuri de terapia prin cumpărături

Fără îndoială, viața poate părea plină când ai grijă de un bebeluș. Vizitele la centrul comercial din zona ta nu sunt atât de simple când cel mic este lipit de tine și este dificil să găsești timp pentru a pleca singură. Este însă important să găsești timp pentru tine, chiar dacă pur si simplu te duci la coafor sau îți faci unghiile. Iată cum poți să îți faci niște timp doar pentru tine în lunile următoare...

Cere ajutor

Dacă trebuie să ieși din casă și nu ai reușit să găsești timp pentru asta, roagă un prieten sau o rudă să stea cu bebelușul cât ești tu plecată. Cel mai bine ar fi după ce îi dai să mănânce, deoarece vei avea mai mult timp la dispoziție și foarte probabil cel mic va adormi. Chiar dacă folosești timpul respectiv pentru a sta într-o cafenea din apropierea și pentru a citi o carte sau o revistă, îți va face bine să te concentrezi pe propria persoană.

Fă cumpărături online

Internetul este cel mai bun prieten al mamelor foarte ocupate. Toate magazinele au acum website-uri care îţi oferă o prezentare a celor mai recente apariţii din magazine, în timp ce conturile lor de Instagram îţi vor oferi inspiraţie privind stilul.

Faceți cumpărături împreună

Dacă urmează să mergi la centrul comercial împreună cu cel mic, organizează-ți bine timpul. Plecați după ce hrănești bebelușul și după ce îl schimbi și, dacă ai noroc, va dormi tot timpul.

Sună la cosmeticiană

Găsește o coafeză sau o manichiuristă care poate veni la tine acasă și te poate răsfăța fără stresul de a scoate copilul din casă. Te vei simți probabil mai bine în confortul propriei case, unde știi că ai totul la îndemână.

Profită la maxim de programul de lucru prelungit

Află în ce zile saloanele și magazinele tale preferate au program până târziu și profită de acestea pentru a consolida legătura tătic-bebeluș – altfel spus, seara ta liberă. Cu cât ieși mai târziu din casă, cu atât te vei lovi de cozi mai mici; așa că totul este în favoarea ta.

Nu te simți vinovată

Dacă te simți prost că îți faci timp pentru tine – nu te mai simți așa! Timpul petrecut la distanță de cel mic este important pentru amândoi. Îl ajută pe bebeluș să se obișnuiască cu membrii familiei și prietenii (o componentă importantă a dezvoltării sociale) și îți oferă timp de relaxare vital. În plus, doar pentru că ai devenit mămică, nu înseamnă că trebuie să renunți la viața ta!