Cum să procedăm când programul aglomerat ne ține departe unul de altul?

Nu este întotdeauna atât de simplu pe cât pare să concepi un copil. Dacă munca v-a ținut mult timp despărțiți pe tine și pe partenerul tău sau sunteți amândoi epuizați, poate părea pur și simplu imposibil. Iată cum să vă sincronizați programul...

Calculează-ți fereastra fertilă

Începe prin a calcula care sunt zilele tale cele mai fertile. De obicei, acestea sunt zilele 9-15 într-un ciclu de 28 de zile. Marchează-le în calendar și programează-ți întâlnirile de lucru importante în alte zile, când este posibil.

Nu te stresa

Sexul poate părea ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci după o zi stresantă la birou, dar este de fapt antidotul perfect. Conform unui studiu, participanții au răspuns mai bine la stres după sex, datorită unei creșteri a nivelului unui hormon numit oxitocină.

Pune alarma

Dacă seara nu este o alternativă viabilă, de ce să nu încerci sexul ca metodă de trezire? Nivelul de testosteron este la maxim dimineața, așa că probabil el nu se va lamenta de începutul matinal.

Fă-o când poți

Chiar dacă programul nu vă permite să faceți sex în cea mai fertilă perioadă, tot merită să o faceți. S-a demonstrat nu numai că sexul regulat îmbunătățește calitatea spermei, dar studiile sugerează și că acele cupluri care fac sex regulat pe parcursul lunii au mai multe șanse să conceapă decât cele care fac sex doar în cele mai fertile zile.

Fă loc pentru un bebeluș

Dacă abia reușiți să vă vedeți din cauza carierelor solicitante, lucrurile se vor schimba semnificativ după ce deveniți părinți. Analizați puțin echilibrul dintre viața profesională și cea personală în cuplu și vedeți unde este loc de îmbunătățiri. Când veți deveni părinți, amândoi va trebui să vă faceți mult mai mult timp, așa că merită să faceți niște schimbări sănătoase de pe acum.