Intenționez să rămân însărcinată dar nu îmi doresc să afle colegii mei încă. Cum pot păstra secretul?

Când începi să încerci activ să rămâi însărcinată, ți se poate părea că toată lumea îți cunoaște secretul. În realitate, oamenii sunt rareori atât de perspicace pe cât crezi. Ar fi bine totuși să ai câteva răspunsuri pregătite, cine știe. Iată câteva modalități prin care poți să îi ții la distanță pe colegii mai băgăcioși:

De ce nu mai bei

Dacă te întreabă cineva de ce brusc nu mai bei alcool, spune că ești la detoxifiere. Este adevărat! Dacă este un eveniment important la locul de muncă și nu ai cum să te eschivezi, ia mașina și ai scuza perfectă.

De ce eviți cofeina

Dacă e ceva ce te poate da de gol că încerci să rămâi însărcinată, este probabil faptul că ai trecut la produse decofeinizate. Dacă te întreabă cineva, răspunde că în ultima vreme ai întâmpinat probleme cu somnul așa că iei o pauză de la espresso pentru a vedea dacă te ajută..

Schimbă subiectul

Dacă se discută despre bebeluși la serviciu, încearcă să fii vagă. Tot ce trebuie să spui este „Mi-ar plăcea să devin mamă într-o zi”. Mai ai varianta să schimbi subiectul, cu un „Wow! Ce îmi place bluza ta, este nouă?” Sunt bune și minciunile nevinovate. După ce află colegii tăi că ești însărcinată – și dai vestea când te simți confortabilă – îți vor înțelege cu siguranță nevoia de intimitate.

Nu te simți presată

Legea nu permite angajatorilor să pună întrebări despre planurile de a avea copii. Așa că nu trebuie să te simți obligată să fii sinceră, nici atunci când ești întrebată direct. Nu ești obligată nici măcar să îți informezi angajatorul că ești însărcinată până la un anumit număr de săptămâni înainte de data la care este planificată nașterea, în funcţie de legislaţia în vigoare*.

Informează-te

Nu ai cum să știi când vei rămâne însărcinată, așa că nu lăsa viitorul să îți dicteze planurile pentru prezent. Participă la proiecte noi și încearcă să obții promovări – vei trece hopul sarcinii când va veni timpul lui. 

*Rețineți că este posibil să nu reușim să reflectăm toate informațiile legale actuale, însă puteți consulta oricând website-urile autorităților locale pentru informații suplimentare.