Media

Vitaminele prenatale

Sarcina este o perioadă foarte importantă din viața unei femei, fiind și etapa în care au loc cele mai multe schimbări la nivelul organismului. Atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, fiecare viitoare mămică trebuie să se pregătească pentru cele 9 luni în care va ține bebelușul în pântec. Așa cum probabil știi deja, sarcina implică mai multă grijă și atenție asupra stilului de viață și alimentație, dar și informare corectă despre ceea ce urmează să se întâmple în fiecare trimestru, după naștere și, desigur, despre micii aliați pe care îi vei avea în sarcină: vitaminele prenatale. Așadar, te invităm să descoperi totul despre beneficiile aduse de suplimente în timpul sarcinii și de ce este recomandat să le incluzi în ritualul tău zilnic!


Vitaminele prenatale: De ce sunt importante si cum faci alegerea corecta

In timpul sarcinii, alimentatia sanatoasa este foarte importanta pentru a putea obtine vitaminele si mineralele de care ai nevoie - insa, chiar daca faceti eforturi sa mananci cat mai sanatos, unii nutrienti nu se gasesc in alimente iar altii nu sunt in cantitati suficiente. In alte situatii este posibil ca organismul tau sa nu-si poata asigra vitaminele necesare iar tu sa nu stii asta. Toate acestea inseamna ca este posibil sa te confrunti cu dezechilibre ale vitaminelor esentiale pentru sarcina. Asadar, daca te pregatesti pentru o sarcina sau esti deja la inceputul sarcinii, vitaminele prenatale pot ajuta la completarea eventualelor lacune nutritionale.


Grija pentru copil începe încă înainte de a naște

Dacă ești pe cale să devii mamă sau doar te gândești la faptul că ți-ar plăcea să ai un copil, ai început să te confrunți probabil cu prima grijă a maternității: va fi bine copilul meu? Și, cum e normal, îți dorești să faci tot ce-ți stă în putință ca micuțului tău să-i fie bine: te informezi din toate sursele posibile despre ce presupun sarcina și creșterea unui copil, ești atentă la propria sănătate și ai grijă să-i creezi celui mic toate condițiile unei vieți frumoase.