Menținerea scânteii – indiferent cât de ocupată ești!

Mai ții minte vremurile acelea când făceai sex ca să te simți bine, nu ca să rămâi însărcinată? Când nu ai nicio clipă de răgaz, relațiile fizice cu partenerul tău pot părea uneori o sarcină în plus. Îți oferim câteva trucuri pentru a menține scânteia și pentru a prioritiza plăcerea...

Programează sexul

OK, orarele nu sunt deloc sexy, însă uneori este nevoie să planifici sexul ca să se și întâmple. În plus, anticiparea poate crește excitarea și vă poate ajuta pe amândoi să intrați în starea necesară.

Răsfață-te

Dacă te simți foarte stresată, atunci probabil că sexul este ultimul lucru la care îți stă mintea. Ia-ți timp pentru a te calma, fie că ieși cu cel mic în cărucior la aer sau citești o carte bună. Cu cât te simți mai relaxată, cu atât cresc șansele să îți dorești mai multă conexiune fizică cu partenerul.

Fă mișcare

O formă fizică bună te poate ajuta să te simți mai bine în propriul corp, nu mai spunem de plusul de energie pentru activități fizice. De fapt, studiile arată că mersul regulat la sală poate contribui la creșterea dorinței sexuale.

Rezervă o pauză de la făcut copii

O vacanță ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te apropia de partener. Timpul petrecut departe de serviciu și de alte angajamente îți va oferi ocazia să te gândești la lucruri mult mai distractive.

Încearcă ceva nou

Dacă sexul începe să devină o rutină, este timpul să condimentați puțin lucrurile. Faceți împreună o listă cu trei lucruri pe care v-ați dorit mereu să le încercați în pat. Acest lucru vă va ajuta să vă priviți reciproc într-o lumină nouă și să vă retreziți interesul în dormitor.

Faceți sex „pur și simplu”

Încercați să nu vă lăsați conduși de teste de ovulație și ferestre de fertilitate. Deși este important să îți cunoști ciclul, studiile arată că, în cazul cuplurilor care fac sex în mod regulat pe parcursul lunii, probabilitatea de a concepe este mai mare decât în cazul cuplurilor care programează sexul doar în apropierea ferestrei fertile. Concentrați-vă unul asupra celuilalt, nu asupra conceperii bebelușilor; astfel, relațiile intime vor părea mai sexy și spontane.