Negocierea programului de lucru adaptat timpului petrecut cu familia

După nașterea bebelușului, probabil te vei întreba cum reușește cineva să jongleze cu serviciul și cu viața de familie! Ei bine, chiar se poate. Concediul de creștere a copilului este momentul ideal să te gândești la nevoile tale și la un program realist de lucru pentru tine și familia ta. Când ești pregătită, poți discuta cu angajatorul tău. Îți oferim câteva trucuri pentru a negocia echilibrul optim serviciu/viață personală:

Informează-te cu privire la drepturile tale

Dacă revii la serviciu din concediul de maternitate, ai dreptul să soliciți un program de lucru flexibil – așa că nu îți fie teamă să îți exprimi doleanțele. Numeroși angajatori înțeleg presiunea care se pune pe mamele care lucrează, așa că ai putea fi plăcut surprinsă de răspunsul primit.

Învață să îți cunoști valoarea

Dacă ești un bun angajat, este normal ca firma să încerce să te păstreze chiar dacă asta înseamnă să accepte un program de lucru flexibil. Scrie o listă cu toate avantajele pe care le aduci companiei și cu experiența și competențele cheie care te fac neprețuită. Dacă ai lipsit de la locul de muncă o perioadă îndelungată, ai putea include competențele pe care le-ai dobândit în calitate de mamă, de la multitasking la diplomație, de exemplu.

Află ce îți dorești

Înainte de a sta de vorbă cu șeful tău, este important să te gândești la ceea ce îți dorești efectiv. De exemplu, ai dori să lucrezi mai puține ore sau ai prefera flexibilitatea, pentru a lucra același număr de ore dar cu un program ușor diferit? Ar fi de ajutor dacă ai lucra o zi de acasă? Gândește-te ce ar însemna pentru tine echilibrul optim serviciu/viață personală și fii realistă. 

Țintește sus

Începe prin a cere condițiile tale ideale și exprimă clar că ești dispusă să negociezi. Dacă lucrezi full time, probabil vei prefera să lucrezi trei zile pe săptămână, de la 8:00 la 16:00. Șeful tău ar putea refuza însă, dacă țintești sus, probabil veți ajunge la o înțelegere de mijloc, cu un compromis care vă avantajează pe amândoi.

Nu te grăbi

Nu trebuie să simți presiunea de a fi de acord cu orice imediat. Cere câteva zile răgaz ca să te gândești. Nu are sens să fii de acord cu un scenariu nerealist – vei ajunge să te simți nefericită sau să îți dai demisia; așa că cel mai bine este să fii curajoasă și să discuți acum condițiile potrivite.

Fii deschisă

După naștere, s-ar putea să îți dai seama că cerințele locului tău de muncă s-au schimbat. Pentru unele femei, aceasta este o ocazie să încerce un alt drum în carieră, fie că își deschid o afacere de acasă, fie că găsesc un nou loc de muncă, cu un program mai lejer. În plus, tot mai multe organizații încep să înțeleagă beneficiile aduse de angajații part-time care au experiență și sunt de încredere.