Trebuie să îmi schimb stilul pentru că am devenit mămică?

Deși nu ai motive să te desparți complet de stilul pe care îl aveai înainte să rămâi însărcinată, este foarte probabil ca multe dintre hainele elastice și colanții pe care i-ai purtat pe durata sarcinii să rămână cei mai buni prieteni ai tăi o vreme. Dacă nu cumva ești o vedetă de top, s-ar putea să ai nevoie de aproape un an ca să pierzi toate kilogramele acumulate în timpul sarcinii; așa că nu te aștepta să revii imediat la tocuri înalte și skinny jeans..

Cât de mult se va schimba stilul tău de zi cu zi? Depinde dacă înainte erai o fană a colanților sau, din contră, nu ieșeai din casă fără o pereche de pantofi cu toc inalt și machiaj perfect.

Chiar dacă te întorci la serviciu, probabil vei dori să îți adaptezi look-ul pentru când petreci timp cu bebelușul și alte mămici. Acest lucru are parțial considerente practice – tocurile înalte arată ciudat când le porți în parc, iar bluzele prețioase nu se împacă bine cu bebelușii – dar și pentru că probabil vei avea mai puțin timp la dispoziție pe care să îl dedici aspectului tău.

Acestea fiind spuse, rolul de proaspătă mămică nu înseamnă că trebuie să pui la naftalină vechiul tău stil și cu siguranță nu trebuie să pari complet lipsită de stil. Poți fi la fel de glam ca întotdeauna în serile speciale în oraș, iar pentru restul zilei ai de unde alege din numeroase haine cool și practice. Încearcă aceste sfaturi de stil pentru primele luni după naștere.

Strategii de stil pentru proaspete mămici

• Roagă-ți coafeza să îți dea idei despre cum îți poți adapta look-ul actual pentru a fi mai ușor de întreținut, spre exemplu cum să îți aranjezi părul lung într-un coc răvășit sau să tunzi părul scurt în trepte și să îl dai cu ceară pentru un look care nu necesită prea multă atenție

• Vopsește-ți sprâncenele și genele atunci când îți vopsești părul ca să reduci timpul petrecut cu machiajul.

• Încearcă lenjeria modelatoare pentru a reuși să încapi în hainele dinainte să rămâi însărcinată.

• Asigură-te că hainele pe care le porți în preajma celui mic pot fi spălate la mașină și optează pentru bluze colorate, care ascund petele mai ușor.

• Optează pentru topuri și rochii care îți ascund burtica și combină-le cu pantaloni strâmți sau colanți pentru a evita senzația de volum peste tot.

• Poartă accesorii precum cercei, un colier voluminos sau o eșarfă, pentru a distrage atenție de la zonele pe care vrei să le ascunzi.