Trucuri pentru părinți: metode inteligente pentru ca drumul tău ca părinte să fie mai simplu

Trecerea de la cuplu la familie este probabil una dintre cele mai mari – să nu mai spunem că este cea mai palpitantă – schimbări de stil de viață pe care o vei face vreodată. Azi sunteți doar voi doi, mâine apare un omuleț care este dependent de voi pentru orice ar avea nevoie.

Oricât de îndrăzneț ar suna, vei dezvolta în curând numeroase strategii inteligente, care îți economisesc timp; faptul că învățați împreună ce înseamnă să fiți părinți poate fi o modalitate minunată de consolidare a relației cu partenerul. Iată câteva idei care să te ajute să pornești în cea mai grozavă călătorie a ta de până acum.

Discutați despre diferențe

Adesea există mai mult de o modalitate de a face ceva și probabil că tu și partenerul veți avea abordări diferite. Discutând aceste diferențe calm, de la început, veți evita conflictele.

Faceți cu schimbul

Dacă partenerul tău se întoarce la serviciu înaintea ta, se poate ocupa el de bebeluș când vine acasă și îți poate oferi un respiro și la sfârșit de săptămână. Chiar dacă alăptezi, poți pune lapte într-un biberon pentru ca partenerul tău să poată hrăni bebelușul noaptea uneori.

Odihnește-te când bebelușul doarme

Dacă nu ațipești ușor, închide ochii și odihnește-te; te va ajuta să mai recuperezi din energie.

Nu te preocupa de treburile casnice

Veți fi amândoi prea ocupați și obosiți pentru a petrece mult timp făcând treburi casnice; așa că, dacă simțiți că vă deranjează acest aspect și vă permiteți financiar, apelați la o firmă de curățenie specializată cât timp vă obișnuiți cu noul rol de părinți. Sau, dacă sunteți strâmtorați, cereți ajutorul rudelor apropiate.

Gătește mult și congelează

Timp de câteva zile, veți avea mâncare ușor de încălzit; nu uita însă să o etichetezi și să marchezi data.

Fă cumpărături cu livrare la domiciliu

Este mult mai simplu decât să mergi la supermarket cu bebelușul în cărucior.

Simplifică mesele din timpul nopții

Așează pătuțul copilului lângă patul tău pentru a putea coborî marginea laterală fără să cobori din pat când vrei să îl hrănești pe parcursul nopții. O lumină de veghe va fi mai blândă cu ochii și vei adormi mai ușor la loc.

Folosește un ham

Dacă îți cari bebelușul în ham, acesta este fericit și tu ai mâinile libere pentru alte activități.

Fii pregătită să ieşi rapid din casă

Scrie o listă cu tot ce trebuie să iei la tine când ieși împreună cu bebelușul sau, și mai bine, pregătește o geantă cu lucruri esențiale precum șervețele umede, scutece curate, o pungă cu fermoar pentru scutece murdare, o saltea pentru schimbat scutecul și un schimb de haine.

Programează-ți activitățile mai târziu

Vei fi mai puțin grăbită când ieși din casă. De asemenea, vei avea timp suplimentar pentru evenimente neprevăzute, cum ar fi un pui de somn în ultima clipă.

Împărtășește sfaturi cu alți părinți

Participarea la grupuri de sprijin pentru proaspeții părinți, frecventarea unui curs postnatal sau consultarea forumurilor online pentru părinți sunt modalități extraordinare de a descoperi noi sfaturi pentru părinți. Acestea sunt de asemenea modalități excelente de a întâlni persoane cu aceleași experiențe și chiar de a lega prietenii de durată.